Linux hálózatbiztonság
avagy miként védjük Linux kiszolgálóinkat, hálózatunkat, és felhasználóinkat
TANFOLYAM HOSSZA
40 ÓRA
Befejeződött:
2011. 06. 10.
avagy miként védjük Linux kiszolgálóinkat, hálózatunkat, és felhasználóinkat

A tanfolyam során a hallgatók ismereteket szereznek a hálózatokat és a Linux kiszolgálókat érintő legelterjedtebb támadásokról és azok elleni védekezésről. A hálózati támadások hátterének ismerete fontos eleme a védekezésnek, hogy megértsük, miért működnek, és mivel lehet a leghatékonyabban védekezni ellenük. A képzés folyamán a hálózati szolgáltatások, a webalkalmazások, lokális hálózatok, az operációs rendszer biztonsága és a különöbző kliens operációs rendszerek védelme is terítékre kerül.

 

icon
icon
KIKNEK AJÁNLJUK?
Mindazon adminisztrátoroknak és felhasználóknak, akiket érdekel a Linux kiszolgálók hálózati szolgáltatásainak biztonsága.
icon
MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?
MEGSZEREZHETŐ KÉPESSÉGEK
A hallgatók képesek lesznek a Linux alapú kiszolgálóikat olyan védelemmel felvértezni, melynek segítségével nem csak az operációs rendszer, de bizonyos esetekben a webalkalmazások, adatbázisok és ezzel együtt a kliensek adatai is magasabb szintű védelemmel rendelkezzenek.
DÍJSZABÁS

Ár (online és tantermi részvétel esetén egyaránt) magánszemélyek részére:

BRUTTÓ 69 000 Ft

Cégek, intézmények részére: 69 000 Ft + áfa.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
A gyakorlatokat a hallgatók virtuális gépeken végzik, amihez VirtualBox virtualizációs szoftverre lesz szükség. A virtuális gépeket díjmentesen biztosítjuk a hallgatók részére. Az előadások online követéséhez minimum 2 GB RAM-os gépre lesz szükség. Processzort illetően egy CoreDuo már jó kell, hogy legyen, de ha Core 2 Duo, vagy erősebb, az még jobb. (HW virtualizáció nem szükséges.) A platform lehet Windows és Linux is, de Windows az ajánlott. Az internet sávszélesség legyen minimum 1MBit.
MIT FOGSZ MEGTANULNI EZEN A TANFOLYAMON?
Minden előadásról videó készül, melyet a résztvevők tetszőlegesen visszanézhetnek, illetve le is tölthetnek.