SQL Server 2012 adatbáziskezelés
avagy adatbázisok üzemeltetése a desktoptól a felhőig
avagy adatbázisok üzemeltetése a desktoptól a felhőig

Bemutató-videó

Ez a 40 órás tanfolyam átfogó képet, valamint gyakorlatot nyújt az SQL Server üzemeltetés és programozás legfontosabb témaköreiből. Kifejezett célja, hogy azokat az eljárásokat és technológiákat ismertesse meg a hallgatósággal, amelyek egy SQL Server üzemeltetése kapcsán nap mint nap felmerülhetnek. Ezért van benne mentés-helyreállítás és export-import. Foglalkozunk az indexekkel és a teljesítményhangolással. Fontos célja, hogy átfogó módon megismerkedjünk például az adattípusokkal, mert feltételezzük, hogy a hallgató életében eljön a pillanat, amikor adatbázist kell létrehoznia, de nem célja, hogy bitszintig belemásszunk a dotnetes adattípusok SQL Serveres integrációjába, mert ez utóbbi extrém sport.
Úgy gondoljuk, ma már mindeki számára reális alternatíva a havi 2000 Ft-ért elérhető Azure SQL Server adatbázis, ezért egy külön fejezetet szánunk a felhőben tárolt adatok kezelésére.

Verziófüggőség
A tanfolyamon ugyan az SQL 2012-t használjuk, az elhangzottak 90%-a azonban akár még SQL 2000 esetén is használható. A Transact SQL örök!

 

icon
icon
KIKNEK AJÁNLJUK?
A tanfolyamot mindazoknak a gyakorló rendszergazdáknak ajánljuk, akik teljes egészében szeretnék ismerni a rendszerüket, új lehetőségeket szeretnének megismerni napi feladataik megkönnyítésére.
icon
MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?
MEGSZEREZHETŐ KÉPESSÉGEK
A tanfolyamot elvégzők képesek lesznek SQL Azure-t és helyszíni SQL Servereket üzemeltetni, finomhangolni, feladatokat automatizálni, adatbázis tervezni, objektumokat létrehozni, adatokat export-importálni és jogosultságokat állítani.
DÍJSZABÁS

Ár (online és tantermi részvétel esetén egyaránt) magánszemélyek részére:

BRUTTÓ 69 000 Ft

Cégek, intézmények részére: 69 000 Ft + áfa.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
A tanfolyam otthoni végzéséhez szükség van egy olyan számítógépre, amelyre az SQL 2012-t fel lehet telepíteni. Ez tipikusan egy Windows Server 2008 R2-t jelent, 4 GB memóriával.
MIT FOGSZ MEGTANULNI EZEN A TANFOLYAMON?
Minden előadásról videó készül, melyet a résztvevők tetszőlegesen visszanézhetnek, illetve le is tölthetnek.