Xbox programozás: Pacman forever
avagy játékfejlesztési alapismeretek egy klasszikus példán
TANFOLYAM HOSSZA
30 ÓRA
avagy játékfejlesztési alapismeretek egy klasszikus példán

A képzés során a játékfejlesztés alapjait egy közismert játék, a Pacman segítségével vesszük végig, ezáltal a résztvevők gyakorlatorientált módon sajátíthatják el a nélkülözhetetlen alapokat a grafikától a sprite-kezelésen át a programlogikáig. Úgy készítjük el, ahogy a nagykönyvben meg van írva: falakkal, ellenségekkel, mozgással, pontot érő gyümölcsökkel.

Kinek ajánljuk
Azoknak a középiskolásoknak és egyetemistáknak, akik a játékfejlesztést szórakoztató keretek között szeretnék megismerni, mégis úgy, hogy a megszerzett tudás a nagybetűs életben is hasznosítható legyen. Nincs alsó és felső korhatár, sőt még Xbox-ra sincs feltétlenül szükség, csak egy PC-re.

Szükséges előismeretek
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki érdeklődik a programozás, játékfejlesztés iránt. A szükséges programozási ismereteket menet közben sajátítjuk el, "beleszőve" a történetbe, így programozási alapismeret nem szükséges.

A tanultak hasznosítása a való világban
A képzés végeztével a résztvevők képesek lesznek mind Xboxra, mind Windows 7 okostelefonokra XNA-alapú játékokat és alkalmazásokat készíteni. A készített játékok PC-n egyaránt futtathatóak lesznek.

Információ a virtuális gépekről
Xbox-szal nem kell feltétlenül rendelkezni, csak internettel és számítógéppel. A tanfolyam elvégzéséhez az otthoni számítógépekre fel kell telepíteni a Visual Studio 2010 és az XNA Framework fejlesztőalkalmazásokat, amelyeket a résztvevők részére elérhetővé teszünk. Közös telepítésre az oktatókkal a tanfolyamot megelőző nulladik napon lesz lehetősség.

icon
icon
KIKNEK AJÁNLJUK?
icon
MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?
DÍJSZABÁS

Ár (online és tantermi részvétel esetén egyaránt) magánszemélyek részére:

BRUTTÓ 40 000 Ft

Cégek, intézmények részére: 40 000 Ft + áfa.

MIT FOGSZ MEGTANULNI EZEN A TANFOLYAMON?
Minden előadásról videó készül, melyet a résztvevők tetszőlegesen visszanézhetnek, illetve le is tölthetnek.
1. NAP
PacMan életre kel
2. NAP
Egyszerű pálya készítése
3. NAP
Összetett pálya, sárga pöttyökkel
4. NAP
Jönnek az ellenségek!
5. NAP
Ütközés az ellenséggel, menü, pontszámok
Kiemelt partnerek
logonev
logonev
logonev
logonev
logonev
logonev