Xbox programozás: Pacman forever
avagy játékfejlesztési alapismeretek egy klasszikus példán
TANFOLYAM HOSSZA
30 ÓRA
Befejeződött:
2010. 10. 12.
avagy játékfejlesztési alapismeretek egy klasszikus példán

A képzés során a játékfejlesztés alapjait egy közismert játék, a Pacman segítségével vesszük végig, ezáltal a résztvevők gyakorlatorientált módon sajátíthatják el a nélkülözhetetlen alapokat a grafikától a sprite-kezelésen át a programlogikáig. Úgy készítjük el, ahogy a nagykönyvben meg van írva: falakkal, ellenségekkel, mozgással, pontot érő gyümölcsökkel.

Kinek ajánljuk
Azoknak a középiskolásoknak és egyetemistáknak, akik a játékfejlesztést szórakoztató keretek között szeretnék megismerni, mégis úgy, hogy a megszerzett tudás a nagybetűs életben is hasznosítható legyen. Nincs alsó és felső korhatár, sőt még Xbox-ra sincs feltétlenül szükség, csak egy PC-re.

Szükséges előismeretek
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki érdeklődik a programozás, játékfejlesztés iránt. A szükséges programozási ismereteket menet közben sajátítjuk el, "beleszőve" a történetbe, így programozási alapismeret nem szükséges.

A tanultak hasznosítása a való világban
A képzés végeztével a résztvevők képesek lesznek mind Xboxra, mind Windows 7 okostelefonokra XNA-alapú játékokat és alkalmazásokat készíteni. A készített játékok PC-n egyaránt futtathatóak lesznek.

Információ a virtuális gépekről
Xbox-szal nem kell feltétlenül rendelkezni, csak internettel és számítógéppel. A tanfolyam elvégzéséhez az otthoni számítógépekre fel kell telepíteni a Visual Studio 2010 és az XNA Framework fejlesztőalkalmazásokat, amelyeket a résztvevők részére elérhetővé teszünk. Közös telepítésre az oktatókkal a tanfolyamot megelőző nulladik napon lesz lehetősség.

icon
icon
KIKNEK AJÁNLJUK?
icon
MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?
DÍJSZABÁS

Ár (online és tantermi részvétel esetén egyaránt) magánszemélyek részére:

BRUTTÓ 40 000 Ft

Cégek, intézmények részére: 40 000 Ft + áfa.

MIT FOGSZ MEGTANULNI EZEN A TANFOLYAMON?
Minden előadásról videó készül, melyet a résztvevők tetszőlegesen visszanézhetnek, illetve le is tölthetnek.