Az IT Factoryról


Az IT Factory előnyei

Az IT Factory-t a NetAcademia Oktatóközpont indította útjára 2008 őszén. Megvalósításához a következő feltevés vezetett: " Mi lenne, ha csinálnánk valahogy egy olyan informatikaoktatást, amin keresztül akár magánszemélyek, kisebb cégek dolgozói, sőt, vidéken élők is könnyen tovább tudják magukat képezni!?”

Az eredmény egy népszerű oktatási forma lett, a következő előnyökkel:

 • Kedvező ár - Miután az IT Factory-s képzéseken egyszerre sok hallgató vesz részt, nagyon kedvező áron tudjuk őket nyújtani. 
 • Minőségi oktatás - A képzéseket a NetAcademia profi oktatói tartják gondosan összeállított tematikák alapján, sok éves oktatói és szakmai tapasztalattal a hátuk mögött.
 • Online is követhető - A képzések távolról, így akár vidékről vagy külföldről is élőben követhetők online. Az online és helyszíni részvétel egyenértékű.
 • Munkaidőn túl - A tanfolyamokat munkaidőn túl tartjuk, így nem zavarják a mindennapi munkát, vagy csak minimálisan.
 • Visszanézhető előadások - A képzéseket rögzítjük, így azokat minden hallgató videóról visszanézheti, ahányszor csak szeretné.
 • Gyakorlatorientált órák - A képzések egy-egy feladat megoldása köré épülnek, amiket a hallgatók virtuális gépeken együtt csinálnak az oktatókkal.Az online részvételről

Az IT Factory képzései online, azaz távolról is végezhetők. A képzés módját úgy alakítottuk ki, hogy az online és helyszíni részvétel egyenértékű legyen.

Hogyan kell elképzelni az online képzést:

 • A hallgató folyamatosan látja, ami az oktató gépén történik, valamint látja és hallja az oktatót. 
 • A hallgató chaten keresztül bármikor kérdezhet a chatmesterektől, illetve rajtuk keresztül az oktatótól. 
 • A résztvevők egymással is chatelhetnek közben.
 • Minden hallgató egy saját, letölthető virtuális géppel rendelkezik, aminek segítségével folyamatosan részt vesz a munkában, és akár az órákon túl is gyakorolhat.
 • Az oktató a különböző kérdéseken és szavazásokon keresztül az online hallgatókat is bevonja az előadásokba, így az online résztvevők is aktív résztvevői az óra menetének.

Az előadások rögzítésre kerülnek, így az online és helyszíni hallgatók egyaránt visszanézhetik azokat.
 

Jelentkezési tudnivalók

Egy képzést csak egyszer indítunk el
Minden képzést csak egyszer indítunk el, így ha egy téma felkelti az érdeklődésedet, érdemes rá jelentkezni. Ha időközben új verzió, vagy sok újdonság jelenik meg az adott területen, akkor meghirdetjük a tanfolyam frissített verzióját, de a két képzés között így két-három év is könnyen eltelhet akár.

A helyszíni részvételről
A képzés díja nem függ attól, hogy a jelentkező a helyszínen szeretne részt venni az oktatásban, vagy az online részvételt választja: a két részvételi mód egyenértékű. 

Helyszíni részvételre fizikai korlátok miatt korlátozott számban van csak lehetőség. A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Amennyiben ez a létszám már összejött, csak online részvételre van lehetőség, amit a jelentkezéskor jelzünk.

A tantermi képzés helyszíne:
NetAcademia Oktatóközpont
1075 Budapest, Wesselényi u. 16., B. ép., 2. em.

Magánszemélyeknek kedvezmény
A képzések díját úgy állapítottuk meg, hogy kedvezzünk azoknak, akik saját zsebből fizetik az oktatást. Az ő esetükben az ár mindig bruttóban értendő (már benne van az Áfa), míg a céges jelentkezők részére nettó, azaz hozzájön még az Áfa.

10% és 20% kedvezmény - Ikerjelentkezések
A már amúgy is kedvező képzési árakat tovább csökkentheted. Ha a következők közül legalább egy vonatkozik rád, 10% illetve 20% kedvezményt kapsz:

 • Ha korábban már részt vettél IT Factory-s képzésen, akkor Te egy úgynevezett örökiker vagy, örökre kiérdemelted a 10% kedvezményt, amit a rendszer jelentkezéskor automatikusan kalkulál.
 • Ha egyszerre ketten vagy többen jelentkeztek, akkor Ti kettes, vagy hármas vagy négyes… ikrek vagytok. Ebben az esetben az ikertestvéred/testvéreid nevét írd be az Ikerjelentkezés mezőbe. Szólj a kollégáidnak, haverjaidnak, és egységesen kaptok 20% kedvezményt! Még az sem kell hozzá, hogy ugyanarra a képzésre jelentkezzetek. 
 • Ha egyszerre kettő vagy több képzésre jelentkezel új hallgatóként, akkor Te egy úgynevezett „öniker” vagy. Ebben az esetben kérjük szépen jelentkezésekor beírni az Ikerjelentkezés rovatba a másik képzésed nevét.


Fontos! Az ikerkedvezmény érvényesítéséhez feltétlenül kell, hogy jelezd felénk jelentkezéskor az Ikerjelentkezés mező megfelelő kitöltésével, hogy Te iker vagy. Sok a jelentkező, így magunktól nem biztos, hogy észrevesszük, hogy járna Neked a kedvezmény. (Ha már korábban voltál nálunk képzésen, akkor nem kell jelezned, hogy örökiker vagy, ezt tudjuk, és automatikusan így is kalkulálódik majd Neked az ár.)

Egyszerre csak egyfajta iker lehetsz, azaz a kedvezmény csak egyszer jár, nem halmozható.

A fizetés módja
A képzés díjáról a jelentkezés pillanatában rögtön küldünk egy díjbekérőt e-mailben. A díjbekérő tartalmazza az átutalandó összeget, egy számlaszámot, ahová a befizetést várjuk, illetve a fizetési határidőt. A számlát a képzésről a képzés díjának beérkezése után állítjuk ki, majd postázzuk a jelentkezéskor megadott címre.

Ha valakinek egyedi kérése van a fizetés kapcsán, kérjük, jelezze felénk akár a jelentkezési lap kitöltésekor a megjegyzésrovatban, akár külön telefonon vagy e-mailben. 

A képzés nyelve
Az oktatás nyelve a magyar, de a felhasznált informatikai eszközök (operációs rendszer parancsok, programozási nyelvek) természetesen angolul szólnak hozzánk. A tanfolyamok sikeres elvégzéséhez nem szükséges "igazi" angol nyelvtudás. Olvasási szintű angol nyelvtudás elégséges.

A részvétel előfeltétele
Alapvetően bárki részt vehet a képzéseinken, ha a képzéseknél feltüntetett szükséges előismeretek, illetve tematika alapján úgy ítéli meg, hogy neki szól a tanfolyam. Nincs tehát sem korhatár, sem minimumteszt, sem minimálisan elvárt legmagasabb iskolai végzettség.
Az egyetlen dolog, amit kérünk, hogy légy lelkes az adott téma iránt, és mélységeiben érdekeljen az informtika!

Technikai igény
Az online résztvevők az előadásokat interneten követik, ezért esetükben kell egy minimum 1 MBit-es internetkapcsolattal, és természetesen hangkártyával rendelkező alap számítógép. Ha ettől eltérő lenne a képzés technikai igénye, a tanfolyam leírásánál jelezzük.
A hallgatók az előadások gyakorlati példáit virtuális gépeken végzik, amit az első előadás előtt letölthetővé teszünk. A képzések mindig ezek közös telepítésével kezdődnek.

Jelentkezés külföldről
Az IT Factory képzéseire külföldről is lehet jelentkezni. A képzés díjáról forintban, euróban vagy dollárban kiállított számlát tudunk kiállítani. A forinttól eltérő pénznemet kérjük a jelentkezési lap megjegyzés rovatában feltüntetni.

IT Factory-értesítő
Az újonnan induló IT Factory-s képzésekről kérésre e-mailben információt küldünk. Ha mindig időben szeretnél értesülni az új tanfolyamokról, itt tudsz feliratkozni IT Factory-értesítőre.

 

IT Factory-soknak

Ha résztvettél már legalább egy IT Factory képzésen, onnantól Te IT Factory-s vagy :), ami a következő előnyökkel jár:

 • 10% örökiker kedvezményt kapsz minden további képzésed árából. 
 • Minden 5. élő képzésre vendégünk vagy, ha megvolt négy fizetett, mimimum 30 órás élő képzésed. 

 

FAQ, avagy kérdések, amiket már többször hallottunk a telefonban

Tudok-e kérdezni előadás közben az oktatótól, ha online végzem a képzést?
Igen. Az előadások alatt folyamatosan megy egy chat, ahol lehet kérdezni az oktatótól is és a többi hallgatótól is. Részünkről egy chatmester követi a chatet, és válaszol a kérdésekre, technikai jellegű problémákra. Ha olyan kérdés van, ami több hallgatót is érinthet, azt továbbítja az oktató részére, aki élőben megválaszolja mindenkinek.

Mi van, ha videók alapján végzem a képzést, de valahol megakadok, vagy valamit nagyon nem értek? Tudok valakitől kérdezni?
Igen. Ilyen esetben nyugodtan meg lehet bennünket keresni, és segítünk: info kukac itfactory pont hu

Felkészítenek vizsgára a képzések?
Nem. A képzések tematikájának összeállításánál az szokott lenni a cél, hogy minél több gyakorlati ismeretet átadjunk a hallgatóknak, ami nem feltétlenül esik egybe vizsgák követelményeivel, vagy sokszor nem is tartozik vizsga az adott témához.
Ha esetleg egy képzés teljesen, vagy legalább nagyrészben felkészít egy adott vizsgára, azt a tanfolyam leírásánál jelezzük.

Tényleg egyenértékű az online oktatás és a tantermes?
Tényleg. És ezt nem mi, hanem a hallgatóink mondják. Tény, hogy szünetekben az online-os hallgatók nem a mi kávénkat isszák :), de a képzés többi részében nincs érdemi különbség.

A képzés videóit meddig tudom megnézni a képzést követően?
A videók az előadást követően rögtön kikerülnek letölthetőre és megnézhetőre. Ha esetleg valaki nem töltené le rögtön a saját gépére, kb két évig lesz még rá lehetősége. 

Mi van, ha lemaradok egy élő előadásról, vagy egy részéről?
Semmi. Be tudod pótolni videóról, amit ez előadást követően rögtön letölthetővé teszünk. Ha a videó tartalmával kapcsolatban kérdésed merülne fel, nyugodtan megkérdezheted az oktatótól.

Nem tudom eldönteni, hogy nekem való-e ez a képzés, vagy sem. Tudnátok segíteni?
Ha bizonytalan vagy, vagy tanácstalan, keress meg bennüket, és szívesen segítünk eldönteni. Ez miatt semmiképp ne maradj le a képzésről.

Más kérdésem lenne…
Ha további kérdésed van, írd meg bátran (info kukac itfactory.hu), vagy hívj bennünket az 1/321-6547-es számon.

Javasolhatok én is témát képzésre?
Persze. Minden javaslatot örömmel fogadunk, ugyanis segít nekünk abban, hogy olyan képzéseket hirdessünk meg, amire ténylegesen van igény :)
Ide várjuk az ötleteket: info kukac itfactory pont hu